Dynaudio

Dynaudio


Al meer dan 30 jaar zijn wij al dealer van het prachtige luidspreker merk Dynaudio. Een Deens merk met hele natuurlijke klank waar u uren achtereen kunt genieten van uw muziekcollectie. Heeft u al Dynaudio luidsprekers en wilt u upgraden? Neem dan contact met ons op via de contact-pagina voor een advies op maat.


Beschrijving Dynaudio

Dynaudio is een Deens luidspreker merk gevestigd in Skanderborg. De meeste herkennen het merk aan de woofers die vroeger ook veel gebruikt in de zelfbouw markt Tegenwoordig kennen de meeste die niet bekend zijn de hifi-wereld eventueel het merk van de premium geluidssystemen in de betere Volkswagen modellen.

De signature van Dynaudio staat bekend om zijn natuurlijk klank die over de gehele lijn terug te horen valt. Nooit opdringerig, nooit scherp, nooit te romig maar natuurlijk. Uiteraard is de combinatie altijd enorm belangrijk maar Dynaudio heeft deze voorgaande kleuringen niet in zijn speaker zitten.

Dus waarom zou u voor Dynaudio kiezen? Dynaudio is een merk dat klank op plek 1 staat. Elke keuze in het ontwerp wordt gemaakt met dit in gedachte.

Het merk heeft een uitstekende reputatie als het aankomt op kwaliteit. Zo zijn er nog steeds producten van hun eerste lijn die nog in gebruik zijn.

Waarom Dynaudio

Het creëren van een high-end luidspreker begint en eindigt met intense akoestische ingenieurswerk, testen en vergelijken. Om uitmuntend geluid te maken, vertrouwen ze op ‘s werelds meest gevoelige tool: het menselijke oor. In essentie gaat alles om geluid en op de manier waarop wij geluiden onderscheiden. Om een emotie te interpreteren en te vertalen via technologie om een luidspreker beter te maken heb je ingenieurswerk nodig – maar bovenal is het mensenwerk.
Bij Dynaudio maken ze het beste van authentieke audio-ervaring. Dit doen ze door erg efficient en heel precies te werk te gaan. Er gaat enorm veel aandacht in elk detail, van materiaal, tot hoe deze zijn afgewerkt en de geluidsprestaties….

Stukje geschiedenis

In 1977 werd Dynaudio opgericht door Wilfried Ehrenholz en twee partners (Ejvind Skaaning en Gerhard Richter). Zij waren van mening dat de luidsprekers die beschikbaar waren op de markt simpelweg niet goed genoeg waren. De timing, fasegedrag en de muziek werd naar hun smaak te veel “gekleurd”.

Met hun gezamenlijk expertise zijn ze zelf kasten en filters gaan maken met daarin luidsprekers van andere partijen en uiteindelijk hebben zij toegewerkt naar een product dat volledig in eigen huis vervaardigd werd.

Jaren ’80

In 1983 kwam de Consequence uit, een legendarische luidspreker uit de roemrijke geschiedenis van Dynaudio. Een die vandaag de dag nog steeds verkocht wordt, waar ook nog een geupdatete versie van is uitgekomen.

In 1989 hebben zij hun eerste studiomonitor vervaardigd en op de markt gebracht. De zogenaamde studio Crafft monitor opent de deuren in de professionele gemeenschap en met de komst van Andy Munroe wordt Dynaudio Acoustics opgericht.

Jaren ’90

1994 was een jaar voor Dynaudio waarin zijn werkveld nog verder uitgebreid en zijn zij de samenwerking aangegaan met Volvo om zo de beste audio voor in de auto te ontwikkelen. In 1996 hadden de inspanningen eindelijk vruchten afgeworpen met de Volvo C70. Later (in 2001) zijn zij ook de samenwerking aangegaan met Volkswagen en hier werken zij tot op de dag van vandaag nog mee samen. In 1999 zag DDC (Dynaudio Directivity Control) het licht. De Evidence Master was het cumulatief van jarenlang onderzoek en ontwikkeling.

Jaren ’20


In 2002 zetten ze weer een stap met audio in auto’s, ze brengen de Esotar2 tweeter uit die een inmiddels wereldbekende reputatie heeft. In 2005 brengen ze hun custom installation speakers op de markt, IP.
In 2008 beëindigd Dynaudio de samenwerking met Volvo en gaan zij exclusief nog voor Volkswagen auto audio ontwikkelen.
2012 was een jaar met een mijlpaal voor Dynaudio, ze lanceren ‘s werelds eerste high end draadloze speaker, de XEO. Hierop volgt de ontwikkeling, een digitale revolutie, met hun de Focus XD speakers. In 2014 wordt Goertek grootaandeelhouder van Dynaudio.Inmiddels heeft Dynaudio een sterke reputatie opgebouwd in het audiolandschap. 

Er was besloten om de custom installatie producten nog eens te overdenken en in 2017 hebben ze een nieuwe lijn, gebruiksvriendelijke wand- en plafondluidsprekers gelanceerd.
Vandaag de dag is de Confidence de mooiste serie van van Dynaudio en werkt door een select aantal dealers in Nederland geleverd, waarvan The Hifi Studio een van de vijf dealers is die deze kan leveren.

De series

Evoke

De Evoke serie is de vervanger van de Excite en Focus serie die beiden niet meer bestaan. De Excite serie is lange tijd de instap reeks geweest aan echt Dynaudio luidsprekers. Begin 2019 is de familie aan prachtige luidsprekers uitgebracht en gelijk een succes. Het bijzonder zijn de gebruikte technieken. Want een nieuwe uitvinding die speciaal ontwikkeld is voor de Confidence vinden we al terug, namelijk de Hexis die te vinden is in de tweeter. De Hexis is zorgt voor nog betere demping waardoor er nog meer resolutie mogelijk is. Naast meer resolutie lukt het hierdoor ook het straalgedrag positief te beïnvloeden zodat de luidspreker minder last heeft van de akoestiek. Ze sturen namelijk de hoge tonen om minder invloed te hebben van de akoestiek in de kamer.

De Evoke serie bestaat uit de 10, 20, 30, 50 en 25C

Contour

Confidence

Xeo

Focus XD

Music

Producten van Dynaudio in onze webshop

[pwb-product-carousel brand="dynaudio" products="10" products_to_show="4" products_to_scroll="2" image_size="" autoplay="false" arrows="true"]