Kii Audio

Kii


De meeste revolutionaire luidspreker van dit moment. Volledig actief met bijzondere DSP-techniek om moeiteloos muziek af te spelen.


Beschrijving Kii Audio

Bij The Hifi Studio streven wij altijd naar het kunnen bieden van de beste producten voor uw Hifi set. Dit betekent dat wij continú de markt in de gaten blijven houden voor nieuwe en betere oplossingen, op deze manier zijn wij dan ook terecht gekomen bij het in 2014 opgerichte Kii Audio.

Het merk Kii Audio, dat zijn technologie product product in Nederland, kan met zijn jonge leeftijd nog beschouwd worden als nieuwkomer op de markt, maar vergist u zich niet, het team achter Kii Audio bestaat uit een aantal grote namen binnen de audio-industrie. Zo stond oprichter Bruno Putzeys nog voor het oprichten van dit bedrijf al bekend voor zijn werk aan de Hypex NCore Class-D Amplifiers.

Waarom Kii Audio

Zoals eerder benoemd is Kii Audio dus een serieuze speler op de audiomarkt, maar waarom is dat nou precies? Allereerst beschikken de luidsprekers uit de Kii Three serie over een Active Wave Focussing filter. Waar de audiokwaliteit van een gebruikelijke luidspreker wordt beïnvloedt door de ruimte kunnen de luidsprekers van Kii zich aanpassen aan de opbouw en indeling van de ruimte. Dit betekent dat u dus niet over een perfecte akoestiek hoeft te beschikken om een studio-ervaring te beleven. Naast deze filter beschikken de luidsprekers uit de Three serie ook over de BXT optie, deze luidspreker elimineert alle vloerreflecties, hierdoor wordt het geluid nog zuiverder.

Stukje geschiedenis

We hebben het al even kort gehad over oprichter van het bedrijf, Bruno Putzeys. Putzeys begon als stagaire bij Philips waar hij voor zijn scriptie al schreef over de klasse-D versterkers. In de jaren na zijn afstuderen bleef hij voor Philips werken en bereikte hij succes op het gebied van Klasse-D versterkers waar dat anderen voorheen nog niet gelukt was.

Na zijn succes bij Philips besloot Putzeys voor Hypex te gaan werken waar hij aan de populaire Ncore technologie werkte. Deze Ncore klasse-D amplifier zette de audio wereld op zijn kop, wederom dus een succes. Na zowel succes bij Philips als Hypex richtte Putzeys in 2014 het bedrijf Kii Audio op, waar hij met andere toonaangevende audiospecialisten de Three serie ontwerp.

Bent u benieuwd naar hoe deze baanbrekende luidsprekers echt klinken? Neem dan contact met ons op voor een demonstratie.